Kategorie
 
 
 
 
 
Víno Hubinský
 
 
Víno Hubinský - kvalita s projevem terroiru

I v těch nejrozvinutějších vinařských regionech se vinaři a vinaři zaměřují na to, co se dá v daných oblastech nejlépe pěstovat. Z takového hroznů zaručeně budou hezčí a kvalitnější vína.

 

David Hubinský & Peter Hubinský ze stejnojmenného vinařství citlivě vnímají terroir a to co jim nabízí, ovlivňuje celou jejich činnost - od prvního řezu až po lahvování vín, které je unikátní tím, že se plní celá odrůda najednou, takže se zachová zrací cyklus láhve.

 

Na pracích ve vinařství se podílí celá rodina - od prvních jarních prací až po sklizeň hroznů. O všem se řadí a rozhodují společně, aby udělali to, co je nejlepší pro vinohrad. Pro ně je základní předpoklad, aby byl vinař zároveň zkušeným vinařům. Musí dokonale znát hrozny, které zpracovává.

 

To nejkrásnější na práci s vínem je ... očekávání. Už když se hrají s listy nebo zapracovávají kompost, přemýšlejí, jak bude to víno asi chutnat. Každý nový ročník se snaží čímsi obohatit. Jejich cílem je stát se biodynamické vinařstvím pro dosažení maximální symbiózy technologií a přírody.

 

Chtějí tvořit odrůdová vína s projevem terroiru a starat se o vinohrady co nejšetrněji. Snaží se na svou práci dívat ekologicky a raději jako plastovou svorku koupí do vinohradu takovou, která se o pár let v přírodě přirozeně rozloží. Na zeli nepoužívají herbicidy ai přihnojování vinic probíhá na organické formě. V roce 2018 dokonce přešly na 100% ekologickou ochranu.

 
 

Víno Hubinský

Seřadit podle: Řadit vzestupně
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze